O. de Leeuw BV 125 jaar ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’

Zijne Majesteit de Koning heeft het recht tot het voeren van het Koninklijke Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ aan O. de Leeuw BV uit Zwolle voor 25 jaar bestendigd.

O. de Leeuw kreeg op 25 oktober 1895 voor de eerste keer het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ door Hare Majesteit de Koningin-Weduwe Emma. Dit predicaat is sindsdien onafgebroken verlengd.

Daarmee is O. de Leeuw de oudste onderneming uit Overijssel die het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ mag voeren. Aardige bijkomstigheid is dat in het verleden aan de Kroondomeinen daadwerkelijk leveranties zijn gedaan zoals gereedschappen en ijzerwaren.

De O. de Leeuw-groep bestaat uit een zestal technische- en staalgroothandelsondernemingen gevestigd in Noord- en Oost-Nederland, die fungeren als toeleverancier voor de bouw, de metaalsector en de industrie. De groep heeft vestigingen in Zwolle (Leeuwbouw, Leeuwtechniek en IJzerleeuw), Hattem (Hattemleeuw), Hengelo (Teham Pongers) en in Winschoten (Geertsema Staal).

 

elske