O. de Leeuw Groep neemt duurzame stappen binnen het MVO-beleid

Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn kernwaarden van de O. de Leeuw Groep en maken al geruime tijd een belangrijk deel van de ondernemingsstrategie uit. De groep heeft daar diverse bijbehorende duurzame stappen gezet en zal op dit gebied verder ontwikkelen. 

Zonnepanelen, Solatubes en LED verlichting

Zonnepanelen en solatubesBinnen de groep zal een aantal bedrijven in 2019 zijn eigen groene stroom opwekken. Zo heeft Leeuwtechniek medio april 2019 ruim 300 pv-panelen laten plaatsen en ook worden er zo’n 800 panelen binnenkort bij Leeuwbouw geplaatst.

Bij Leeuwtechniek en IJzerleeuw zijn daarnaast Solatubes geïnstalleerd. Deze energieneutrale daglichtsystemen halen natuurlijk daglicht naar binnen met als gevolg een aangenamer werkklimaat door een betere lichtopbrengst. De Solatubes zijn een succes binnen de O. de Leeuw Groep en worden bij meerdere vestigingen gebruikt. Op dit moment maken bovendien diverse bedrijven van de groep al gebruik van nieuwe energiezuinige LED verlichtingssystemen.

VGM-Programma

Voor de O. de Leeuw Groep is het van groot belang om kwalitatief hoogstaande producten snel en betrouwbaar te leveren, en vooral om dit op een veilige en efficiënte wijze te doen. Hierbij is het van belang dat veiligheid, gezondheid en het milieu niet uit het oog worden verloren. In 2018 heeft de groep verdere stappen gezet op het gebied van veilig, gezond en milieubewust werken (VGM) met het opstellen van de beleidsrichtlijn Safety First. Deze heeft iedere medewerker ontvangen. Het programma heeft ervoor gezorgd dat ieder bedrijf de processen en infrastructuur verder aanscherpt.

Certificering ISO 14001 

Binnen de organisatie wordt dagelijks op alle niveaus bewust gewerkt met zaken die binnen de richtlijnen van MVO vallen. Bij de activiteiten van alle bedrijven is tot doel gesteld een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een betere wereld. Leeuwbouw is bijvoorbeeld sinds 2014 ISO 14001 gecertificeerd. Hierdoor streeft het bedrijf naar continue verbetering van de milieuprestaties.

Over O. de Leeuw Groep

De O. de Leeuw Groep is sinds 1810 actief als voorraadhoudende toeleverancier in metalen en technische artikelen. De afnemers bevinden zich in de metaalsector, de bouw en verder in een breed scala aan bedrijven en instellingen. De bedrijven uit de groep onderscheiden zich door een breed voorraadassortiment en kunnen daarom zorg dragen voor een snelle en complete levering. Door kwaliteit in product en organisatie bouwen zij een hechte en duurzame relatie met de klanten op. De O. de Leeuw Groep bestaat naast de holding O. de Leeuw BV uit de volgende zes voorraadhoudende handelsbedrijven: Leeuwbouw, IJzerleeuw, Teham Pongers, Geertsema Staal, Leeuwtechniek en Hattemleeuw.